“Neusporedivo plavo”

Udruga LivingStone i Astoria posebni projekti d.o.o. u suradnji s Ministarstvom turizma RH te uz potporu Hrvatske turističke zajednice organiziraju veliku nacionalnu kulturološku kampanju pod nazivom „Prijatelji mora“.

Izložbama fotografija velikih formata na otvorenom, u 15 hrvatskih gradova svake godine od početka lipnja do kraja rujna, projekt ima za cilj hrvatskoj javnosti i svim njezinim gostima skrenuti pozornost na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanja mora. Prijatelji mora su svi gradovi i tvrtke partneri u Hrvatskoj koji dijele istu društvenu odgovornost prema moru kao našem najvećem nacionalnom blagu.

„Neusporedivo plavo“ naziv je ove atraktivne postave umjetničkih fotografija koja obuhvaća autorska djela međunarodne skupine podvodnih fotografa iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Kroz izložbu se sa svojim radovima predstavljaju iskusni podvodni fotografi koji su osvojili niz nacionalnih i međunarodnih prvenstava, ali su prisutni i perspektivnii mladi autori sa specifičnim izražajem. Pojedinci su ostvarili i zapažene rezultate na svjetskim prvenstvima u podvodnoj fotografiji uvrstivši se tako među deset najboljih fotografa («Top Ten Photographers of the World Championship»). Autori Andrea Tosi i Fabio Iardino u vrhu su talijanske ljestvice podvodnih fotografa, Oskar Musič, Melita Bubek i Dejan Mavrič danas su među najspješnijim podvodnim fotografima Slovenije, a Marino Brzac, Dalibor Andres, Dražen Stojčić, Antonio Rossetti te Vedran i Danijel Frka osvojili su visoke plasmane na nacionalnim i inozemnim prvenstvima. Cijeli će se projekt u suradnji s tvrtkom Europlakat moći pratiti putem jumbo plakata.

Fotografije nije moguće preuzeti zbog polaganja autorskih prava, za više informacije kontaktirajte nas na [email protected]